Снимка: БГНЕС
fallback

Eврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи и португалският министър на външните работи Аугущу Сантуш Силва, чиято страна председателства ЕС, ще посетят утре България и Република Северна Македония.

Те ще обсъдят въпроси, свързани с разширяването на ЕС с властите на двете страни, съобщиха от пресслужбата на Комисията.

В София те ще бъдат сутринта, където ще се срещнат с президента Румен Радев, с премиера Стефан Янев и с министъра на външните работи Светлан Стоев.

Следобед двамата ще бъдат в Скопие, където ще разговарят с президента Стево Пендаровски, с премиера Зоран Заев и с други официални лица.

"Официалното начало на преговори с Албания и Северна Македония е ключов приоритет за ЕС и първата междуправителствена конференция с двете страни трябва да се организира възможно най-бързо след приемането на преговорните рамки от Съветът на ЕС", подчертават от Комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 86не знам кой е признавал македонският език мене никой не ме е питал дали го признавам. Така че ЕС вместо да робува на клишета да вземе да се заинтересува от истината. Защото аз ще започна да не го вземам на сериозно. И не е необходимо да ме поставя пред дилемата да бъда или да не бъда. Това е извиване на ръце а не правилна преценка. Това за мен не са истински политици.

78

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 73няма такова животно като македонска история и култура. Поне тези псевдомакедонци нямат. До 1945г. историята на Македония е българска. Това би трябвало да го знаят и гърците които обсебиха Егейска Македония. Ама то съседи като съседи ли имаме, пълна изродия. Зайо що не ходи на тях да се репчи. защото никой няма да му обърне внимание. А сега тия ще ми идват тука. Защо? да заминават в Гърция.

77

Анонимен

преди 2 години

До Епитропан ДевкалионсДнешните "македонци" имат общо с Филип Македонски, колкото вие с елините. Държава Елада никога не е съществувала. Имало е полиси, всеки сам за себе си. Голяма част от Пантеона на Олимп е заимстван от пеласгите, а и от траките. Гриките идват от север, не е ясно в кои периоди. Освен това има еолийци, дориийци, ахейци, йониийци. Всяко племе със собствен диалект. После следва завладяване от Рим, нашествие на склавини, Византия, идва Оманска империя. Та не е ясно кое е гръцко.

fallback