Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Европейската комисия съобщи, че е подписала трети договор за доставка на допълнителни 1,8 милиарда дози от ваксината против COVID на "Пфайзер" до края на 2023 година.

Oще по темата
Предвижда се половината от това количество да бъде от вече прилаганата ваксина, а останалата част да бъде препарат, съобразен с появата на нови щамове на вируса на болестта.

Уточнява се, че договорът предвижда доставените количества да бъдат произведени в ЕС и основно с европейски съставки.

Доставките се очакват от началото на следващата година.

Комисията допълва, че е готова да сключи допълнителни договори и с други производители на ваксини. Пояснява се, че ЕК има готовност да осигури и ваксини, произвеждани по други технологии.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

няма,,-не искам'

преди 2 години

Моя позната-млада жена ,която е прекарала Ковид миналата година ,беше убедена да се ваксинира.Тя ми сподели,че страничните ефекти били,,ужасни и едвам не умряла" и отказа втората игла,но както се оказа,ако си се ваксинирал веднъж,то втория път е почти задължително.А ни готвят и трета доза за есента.

16

Анонимен

преди 2 години

Ихааа, 2млрд дози, по 20 евро на дозата, прави 40 млрд. евро. В джобчетата на Пфайзер и от там, в джобчетата на инвеститорите им. Колко е хубаво така. Ваксина, която струва примерно 5 стотинки на доза. И това след като ЕС "призова" да паднат патентите. Къде ти ще падат, като сега едни банкери и мастити богаташи ще си разделят 40млрд. И после още и още договори. #хубавое

15

Не!

преди 2 години

Понеделни, сряда, петък ваксинки... Чудно... Не знам по колко точно игли ни гласят, но ваксинираните да знаят, че са абонати.

fallback