Снимка: БГНЕС
fallback

Британското правителство съобщи подробности за мерките, които ще вземе в Англия по повод на растящата загриженост от разпространението на индийския вариант на COVID-19. Сред тях са осигуряване на втора доза ваксина в районите, които са огнища на заразата.

От общественото здравеопазване на Англия съобщиха, че са регистрирани 1313 случая на заразяване с индийския вариант на вируса. Това е двойно повече от случаите преди седмица.

Министърът на здравепозването Мат Ханкок заяви, че правителството оказва пълна подкрепа на районите, които са най-тежко засегнати и призова хората да бъдат бдителни. От Министерството на здравеопазването посочиха, че няма категорични доказателства, че този вариант утежнява заболяването или че ваксината не е ефективна срещу него, съобщава БНР.

Министрите обаче не могат да изключат повторно налагане на икономически и социални ограничения на местно ниво.

По-рано премиерът Борис Джонсън също не изключи възможноста от местни карантини в най-засегнатите райони, но допълни, че няма данни, които да повлияят на решението му за излизане от локдауна, както беше планирано.

По-активно тестване вече се осъществява в 15 района на Англия. Успешно продължава и масовото ваксиниране. 36 милиона британци са с първа доза, а 18,8 са напълно ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 2 години

Някой от ваксинираните(Астра Зенека-2 игли) прихващат и боледуват от новия щам и то сериозно

16

Анонимен

преди 2 години

Горките деца,те изобщо нямат нужда да бъдат част от този глобален експеримент.Те изкарват инфекцията много леко ,след което получават естествен имунитет за дълъг период от време.Понеже някой е решил да им вменява чувство на вина ,като разпостранители на вируса,от чувство за дълг,стават жертви на тая голяма измама.Ако са с РНК ваксините,чакам да се чуе за инсулти,инфаркти,парализи или цикотинов щорм. Последният се получава при инфектиране с ,,див'' вирус или мутация-имунната с-*** реагира бурно

15

Седя и си се чудя...

преди 2 години

Бионтех се похвалиха в началото, че за два дена са направили на компютър генномодифициран шип на коронавируса, за да го вложат във ваксината. Чудя се за колко дни могат да направят нов щам на коронавируса, който не се лови от ваксините. Трябва само леко да модифицират шипчетата. После трябва само да го пръснат с аерозол на един пазар в Индия (или Китай) примерно и играта започва наново. И не само Бионтех, а всички които бълват иРНК ваксини. Седя и си се чудя...

fallback