Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия привика посланика на в ЕС Владимир Чижов да се срещне с генералния секретар на Европейската служба за външна дейност във връзка с въвеждането от Русия на контрасанкции срещу европейски служители.

Това съобщи на бирифинг говорителят на външнополитическата служба на ЕК Петер Стано.

"Да, по отношение на руските санкции, ние поканихме постоянния представител на Русия, който ще се срещне с генералния секретар на Европейската служба за външна дейност днес следобед," каза той.

Стана известно, че външните министри на страните от ЕС ще обсъдят на предстоящото заседание на Съвета на ЕС на 10 май действията на Русия, включително контрасанкции срещу граждани на ЕС и служители на ЕС.

"Европейският съюз винаги предпочита да намери общ отговор, този въпрос ще бъде обсъден на предстоящото заседание на Съвета по външни работи на ЕС следващия понеделник," каза той.

Тази тема ще бъде обсъдена и на срещата на върха на ЕС на 25 май./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 2 години

Еврокомисията привика посланика на Русия Владимир ЧижовПривикали са го да му обяснят като на бавноразвиващ се, че на Русия и е е бата мамата ако нападне Украйна. Дано разбере за да предаде посланието на другия бавноразвиващ се в Кремъл на високите токчета.

41

Икономист

преди 2 години

Хе,хе, русофилските ла.й.н.а.р.к.о.в.ци не се спират да застават на амбразурата в защита на Русия ! А трябва само да споменем курса на еврото към рублата - 1 евро = 90.45 рубли ! И каква им е икономиката на руснаците, когато преди 1990 г. имаха курс - 1 долар = 0.60 рубли ????? С коя част на тялото си мислите ,другари русофили ?

40

Анонимен

преди 2 години

Каквото повикало, такова отвърнало.Какво ги учудва толкова европейските пудели на САЩ???

fallback