Снимка: БГНЕС
fallback

Белгийската полиция използва сила, за да разпръсне няколко хиляди души, които се бяха събрали на парти в брюкселски парк въпреки забраната на властите, предаде Франс прес.

Първоначално полицията даде срок до 18 ч. местно време на хората да се разпръснат. Много от тях се подчиниха и си тръгнаха, но малки групи останаха и се наложи полицията да използва сълзотворен газ, за да ги разгони.

Още от началото на събирането над парка прелиташе полицейски хеликоптер, а дрон разпространяваше предупреждения на френски, английски и фламандски, призовавайки хората да не свалят маските си и да спазват безопасна дистанция. Но редица участници в проявата не се съобразиха с призивите.

Събирането в парка стана чрез социалните мрежи. Вчера премиерът на Белгия Александер де Кро отправи призив към хората да не участват в проявата. Той каза, че този род събития се организират от някои хора с цел да се дестабилизира подходът на страната в борбата с коронавирусната пандемия. Премиерът припомни, че този подход е бил много разумен и спокоен в сравнение с други страни. На 1 април няколкостотин души се бяха събрали на парти в същия парк в Брюксел и тогава се намеси полицията, като бяха ранени около 30 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 2 години

До 13Полицията прави, каквото й се нареди, в някаква законодателство рамка.Иначе има толупи, дето ако го оставиш, ще започнат да формат безразборно.

10

И преи и сега

преди 2 години

Брюксел е ***!Който не го е разбрал значи не е на себе си.

9

Анонимен

преди 2 години

А демократични патрони не са ли ползвани?

fallback