Снимка: Pixabay
fallback
Опит за обир на бижутерски магазин в Гринзане Кавур, провинция Кунео, завърши с кървави сцени. Двамата нападатели са загинали от куршуми, изстреляни от собственика на магазина, който през 2015 г. е претърпял подобен обир. 
 
Телата им са били открити на централната улица "Виа Гарибалди", покрай провинциалния път, който свързва Алба и Бароло, съобщава АНСА, цитирана от БГНЕС.
 
Третият обирджия е успял да избяга. Всичко се случва малко преди затварянето на бижутерския магазин Roggero. Най-малко пет изстрела са изстреляни по обирджиите, които загинали на метри от входа на магазина, единият в средата на улицата, а другия на ъгъла. Екип на „Спешна помощ“ е пристигнал на мястото почти незабавно, но било твърде късно. 
 
Карабинерите работят за възстановяване на моментите от стрелбата, опитват се да открият и третия бандит, който според някои свидетели е напуснал местопроизшествието с кола. В цялата провинция са поставени контролни пунктове.
 
"Подготвяхме работата на Общинския съвет, когато чухме изстрелите на улицата", казва кметът Джанфранко Гарау пред кметството, което се намира съвсем наблизо. "Изплаших се и слязох да проверя какво става", добавя кметът. 
 
"Ситуацията все още е объркана. Знам само, че атаката беше насочено към честно и добро семейство, сега са в шок. Преди няколко години вече бяха обирани, нападнаха собственика, съпругата и дъщеря му. Сцена, която за съжаление се повтори, но този път бандитите бяха въоръжени ".
 
Същият бижутериен магазин е ограбен през 2015 г. На 22 май, двама бандити, единият от които преоблечен като жена, влизат в магазина, където завързват собственика с найлонови ленти, след което го бият жестоко. Съпругата и дъщеря му също са вързани, заключени в банята. Тогава обирджиите успяват да избягат с голяма плячка от бижута и часовници за около 3000 хиляди евро. Двете жени подават сигнал, след като успяват да се освободят. Бижутерът се възстановява няколко седмици от нанесените му увреждания в побоя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ББ

преди 3 години

Поздравления и подкрепа собственика на магазина!!!Ако защитиш собствеността си и живота си в лицемерният ЕС...си престъпник...заетите да обслужват престъпници прокурори трябвало да сезирате...ако сте жив...Подкрепа на защитилия собствеността и живота си!!!

17

Анонимен

преди 3 години

3000 Евро часовници и бижута?!Тоз явно е продава часовници от Зрънчо, а черешката е Q&Q

16

м дааа

преди 3 години

Изказвам благодарност на колегата, сега забелязах че пише "3 000 хиляди".

fallback