Снимка: БГНЕС
fallback

В Италия  днес е официален празник. Отбелязват се 76 години от освобождението на страната от фашисткия режим и нацистката окупация, съобщи БНР.

Всяка година този ден се чества тържествено из цялата страна. Различни инициативи и всички медии припомнят как на 25 април 1945 г. Комитетът за национално освобождение със седалище в Милано призовава партизаните да засилят своите действия срещу фашистките сили и нацистките окупатори.

В съпротивителното движение участват и хиляди други граждани, като то обединява всички политически сили за освобождението от фашизма и нацизма. Чрез спомените на все още живите партизани и на други участници, на техни роднини и приятели се изтъкват стойностите на този исторически момент.

Чрез посланието си до Асоциациите на ветераните президентът на Италия Серджо Матарела призова за възстановяване на ценности като единство и сплотеност, помогнали на Италия да се възстанови след Втората световна война, които са необходими и днес за преодоляване на кризата заради пандемията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 3 години

италианските са автентичните фашисти , сър .....

59

Случаен минувач

преди 3 години

А Ковид паспортите? Все едно големи жълти пластмасови шестолъчеви звезди, които да си слагаме на публични места.Това не е ли новият фашизъм на 21 век? Но 21 век е век на мобилните телефони и Интернет. Хората няма да допуснат ново разделение, нов фашизъм!Претендиращите да бъдат "световни господари", хората не просто с много пари, а със СТРАШНО много пари, които дори не можем да си ги представим, няма да успеят в начинанието си!

58

БПФ

преди 3 години

Какво точно празнувате, нещастници? Когато Дуче дойде на власт, Италия бе посмешището на Европа !!! Прочетете дори Алеко Константинов - който разказва как хиляди италиански гастарбайтери идват в БЪЛГАРИЯ, за да си изкарат прехраната. След себе си Дуче остави ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛОС, силна индустрия и богат народ. Във фашистката партия не е имало и антисемитизъм, напротив еврeите са били все фашисти, преди Мусолини да направи единствената си грешка в живота, влизайки в съюз с лудия хитлер.

fallback