Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви пет мерки за намаляване на данъците и осигурителните вноски за работниците и бизнеса, съобщи БГНЕС, позовавайки се на "Keep Talking Greece".

Той каза, че мерките ще позволят на компаниите, които са понесли загуби по време на пандемията, да се върнат към рентабилност и също така ще подсилят ликвидността, както и значително ще увеличат перспективите за динамично възстановяване и за привличане на инвестиции.

Сред планираните мерки е трайното намаляване от тази година на данъчните авансови плащания от индивидуални предприемачи от 100% на 55%. Авансовият данък за юридическите лица е намален от 100% на 70% през 2021 г. и за постоянно от 2022 на 80%.

Той също така обяви намаляване на данъчните ставки на бизнеса до 22% и намаляване на вноските за социално осигуряване на служителите от частния сектор с 3 процентни пункта през 2022 г.

Змаразяването на специалния данък солидарност в частния сектор се удължава до 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 3 години

Щом българите са толкова недоволни, какво правят само у дома, защо не са на улицата? Видяхме как се прави - от французите, поляците, чехите а даже и от руснаците и много други!оКато се срине ГЕРП (не, че ги обичам) и като спрят ЕС средствата, ще се види Гърция за много нългари като земен рай въпреки, че те имат в момента по големи задължения в бюджета от България, но ще се сменят позициите, се хващам на бас! Мислете еврото идва, няма да може така да продължава, защото западния данъкоплатец ням

10

Анонимен

преди 3 години

Разни гънци от време на време коментират че са опростени дълговете на Гърция.Гърците спокойно плащат всеки месец вънсия си дълг и продалжават да са много ама много години пред всичкте балканци.Пари никой не те подарява но така си мисли алчният българин

9

дедо Ташунко

преди 3 години

Гърците отново са заборчляли страшно. Идва нов фалит за тази държава. Когато гъркът се родил, евреинът плакал, има една поговорка.

fallback