Снимка: БГНЕС

Очаква се становището на Европейската агенция по лекарствата относно ваксината на Janssen и появилата се информация за случаи на тромбоза след ваксинация с препарата в САЩ.

Още по темата
Там са регистрирани случаи на кръвни съсиреци като тези при AstraZeneca. Те са при шестима от 6 милиона ваксинирани, съобщава Bulgaria ON AIR.

От американската агенция за контрол на храните и лекарствата съобщиха, че тежките странични ефекти са засегнали жени на възраст между 18 и 48 години. Симптомите са се проявили между 6-ия и 13-ия ден след поставяне на ваксината.

Според "Ню Йорк таймс" една от пациентките е починала, друга е в тежко състояние. След препоръка на американската агенцията по лекарствата, САЩ временно спряха употребата на препарата.

След решението самата фирма обяви, че ще забави засега и доставките за Европа. България очакваше първата доза от 40 хиляди такива ваксини до няколко дни.

Коментари Напиши коментар

11

Коприва

преди 3 седмици

Като толкова искате да се ваксинирате, защо не се застраховате първо бе хора? И защо не се поразровите какво мислят застрахователи по въпроса коя ваксина що за стока е. На тях това им е работата да оценяват риска правилно. Агитките от медиите ще ви заливат с всякаква противоречива информация. И на тях това им е работата, очевидно.

10

Христо Христов

преди 3 седмици

E как?!
Производителят каза, че има връзка, ЕК съшия ден заяви, че ще получи много ваксини и ще навакса, на следващия ден Джонсън спря доставките, а по-късно ЕМА заяви, че няма връзка.

Всеки еврофил е длъжен да вярва на ЕМА и да се ваксинира с безвредните според ЕМА, ЕК и лично урсулата ваксини.

9

Анонимен

преди 3 седмици

Е, ама естествено, че не води!!!! Вие пък! Хората сигурно са яли нещо развалено и от там. Или имат "нещо генетично" (въри доказвай)