Снимка: БГНЕС
fallback

Италиански карабинери и служители на Финансовата гвардия задържаха 70 души поради евентуалното им участие в дейността на калабрийската мафия "Ндрангета". Това съобщи телевизионният канал TGCom-24, цитиран от БГНЕС.

Специалната операция за задържане на предполагаемите членове на престъпната група беше координирана от антимафиотски отдели в Рим, Неапол, калабрийските провинции Катандзаро и Реджо ди Калабрия. Задържаните са заподозрени в пране на пари и укриване на данъци от продажбата на петролни продукти. Служителите на реда също са иззели големи суми пари и са конфискували принадлежащите им компании и недвижими имоти на обща стойност около 1 милиард евро.

"Ндрангета" се счита за една от най-влиятелните организации в сянка в Италия и в цяла Европа. През януари в град Ламеция Терме (южната област на Калабрия) започна най-мащабният процес през последните години срещу членове на клановете на тази престъпна група. Повече от 300 души ще се явят пред съда, а обвинението включва повече от 400 точки. Очаква се процесът да продължи най-малко три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 3 години

Сега кой ще снабдява аверите с евтини коли с двойни резевоари

fallback