Снимка: БГНЕС
fallback
В по-голямата част на Италия бяха въведени ограничения, които ще важат за периода на Великденските празници. Мерките обаче ще бъдат удължени до края на април, съобщиха от правителството на Марио Драги, посочва Франс прес. 
 
Училищата ще останат отворени за учениците от долните класове. Ваксинацията вече става задължителна за здравните работници. Тези от тях, които откажат да бъдат имунизирани, ще бъдат пренасочени по възможност на работа, която не е свързана директно с хора. В противен случай заплатата им ще бъде спряна. 
 
Новият указ на властите въвежда подобно изискване и за фармацевтите. Причината за това са открити наскоро огнища на COVID-19 в здравни заведения, където медиците отказват да им бъде поставена ваксина.
 
По-рано здравният министър Роберто Сперанца заяви, че с новото затягане евентуално отхлабване може да има във втората половина на пролетта.
 
Заради Великденските празници властите вече се опитаха да предотвратят струпването на хора, като обявиха цялата страна за червена зона за периода 3-5 април, пояснява още Франс прес. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

sss

преди 3 години

До АнонименA колко са оздравелите?

3

Анонимен

преди 3 години

А тези огнища защо да не са от ваксинирани те, добре че у нас не задължават, че като останем без медици, жалба ни майка

2

1234

преди 3 години

Април?!?!? Наистина скапания ес го чакат мноого мрачни времена

fallback