Снимка: БГНЕС
fallback

Третата вълна на пандемията в Европа продължава да настъпва. Франция се готви за въвеждането на нови строги мерки.

Страната се изправя пред тежка криза с недостиг на легла за болни от Ковид-19. В интензивните отделения са настанени близо 5 000 души. От седмици доктори и учители призовават властите да затворят учебните заведения, за да бъде овладяно разпространението на вируса.

На фона на влошената обстановка - над 300 души се събраха на парти в Лион, без да спазват дистанция и да носят маски, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Здравната система е пред колапс и в Полша. Властите разкриват допълнителни 4 000 легла, а заради липсата на лекари в Ковид отделенията, са мобилизирани и студентите по медицина. За последните 24 часа страната регистрира 653 починали с Ковид-19 - най-високият брой за денонощие от началото на годината.

Подобна е картината и в Унгария. А за да се овладее разпространението на вируса, властите в Украинската столица - Киев, ще ограничат използването на градския транспорт, а училищата ще останат затворени за още две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Вирус

преди 3 години

Вярно е, че вирусът не е опасен, ако стоиш вкъщи.Разходи се до някоя болница, посети отделението за лечение от Ковид, пий едно кафе, побъбряй с някой от болните, разцелувайте се и прочее, защото НЯМА вирус, а Световният *** е измислил уйдурмата.

13

Анонимен

преди 3 години

Живота е да се живее.С всичко хубаво и лошо в земния ни път е обучение за душата.Пандемия няма.Има умишлено създадена психоза световна от световните власти масони сатани евреи.Карат правителствата и медиите да занимават хората с вирус като внушават колко е опасен а той не е .За да изместят фокуса от световната финансова криза.СВОБОДА!

12

ха ха

преди 3 години

до 10- българинНе знам българин ли си, ама лъжеш като *** за Израел. Там от 11 000 заразени на ден през януари, когато тръгна ваксинацията сега от 10на дни е по 400-500 на ден и починали около 10 на ден. Вчера дори нямаше починали....Това при положение, че почти всичко е отворено-ресторанти и т.н.

fallback