Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Джо Байдън, който участва виртуално в заседанието на Европейския съвет вчера, е потвърдил ангажимента си за ревитализиране на отношенията между САЩ и Европейския съюз, се казва в съобщение на сайта на Белия дом, цитирано от БТА.

Той е заявил, че "силен ЕС е в интерес на САЩ", отбелязвайки техните споделени демократични ценности и най-голямото търговско и инвестиционно партньорство в света. В изявлението си Байдън е призовал за тясно сътрудничество по общи предизвикателства, като борбата с КОВИД-19 и с климатичните проблеми, за задълбочаване на икономическите връзки и за да се гарантира, че "демокрации, а не автокрации ще определят правилата на пътя".

Президентът също така е изразил пред лидерите на 27-те желанието си да работят заедно по външнополитически въпроси от взаимен интерес, включително Китай и Русия. Освен това е подчертал необходимостта от по-нататъшно взаимодействие между САЩ и ЕС относно Турция, Южен Кавказ, Източна Европа и Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

ББ

преди 3 години

До Анонименбедна духом силикон,сталинград,всеки неандерталец може да направи справка в мрежата ...кой е Вашингтон...кой е сталин и путин...КГБ манипулации по гьобелс е вашето...разбиремо манипулациите ви не работят...с няколко трола и ченгета на КГБ опитвате да уплашите Свободните с мнение...Историята на Човечеството...ама не четете...само пари, лъжи и убийства...ще ви накажем!!!

119

ББ

преди 3 години

До Нормален човекзнае разбира се...но вие не знаете,че без САЩ щяхте да сте крепостен в някоя китайско-руска губерния...милиардите по-света ни го знаят и не се поддават на манипулации на КГБ ***...китайско-руска не е случайно...путин превърна русия в китайска провинция...само факти!

118

Анонимен

преди 3 години

Байдън има два мандата като вицепрезидент.Кара трети мандат, от 50 години е в сената. Олигокрация и мумификация на Сената и Конгреса на САЩ.В САЩ има култ към личността на президентите, кръщават самолетоносачи на президенти и даже са кръстили столицата си на президент.Вашингтон е американският Ленинград и Сталинград.

fallback