Снимка: БГНЕС
fallback

Ответните санкции на Китай заради наложените по-рано днес санкции от ЕС са неприемливи. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел след заседанието на европейските външни министри.

Oще по темата

По неговите думи ЕС цели да продължи с Пекин диалога за човешките права. Той отбеляза, че днес Съветът на ЕС е приел санкции по новото европейско законодателство срещу нарушителите на човешките права по света, които засягат шест държави - Китай, Северна Корея, Либия, Южен Судан, Еритрея и Русия.

Борел оцени положително действията на турското ръководство в последните три месеца. Той уточни, че всички възможности остават открити и Европейският съвет ще прецени по-късно тази седмица в каква посока да продължат отношенията с Анкара. От декември насам виждаме действия на турското ръководство в правилната посока, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 3 години

На кантара измислените права на човека, от едната страна, а от другата реалните китайски пазари, икономика, наука, култура, военна промишленост и армия.Варела вярва ли си, че ще засегне със санкции два милиарда китайци и 68 милиона яко въоражена армия, а техните разведки и бойците им кунгфу изобщо няма за какво да се спори. Още по малко е крайно неразумно да се обиждат хора от Индия, Китай и Русия.Барелекино какво каза за Спутника в Москва, А???

82

Кофти навици

преди 3 години

Китай да не е Русия та след всяко налагане на санкции като добрият котарак Леополд да казва - "Хайде да живеем приятелски!"

81

Евро гейски ценности

преди 3 години

"Ответните санкции на ... заради наложените по-рано днес санкции от ЕС са неприемливи"ХА ХА!"- А нас за какво?"

fallback