Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Властите в Полша въвеждат от днес почти пълна карантина за три седмици. Няма да работят обектите, свързани с култура, отдих и спорт. В търговските центрове ще работят само магазините за хранителни стоки и аптеките, а заведенията ще правят единствено доставки по домовете.

На поляците се препоръчва да работят от вкъщи, забранено е на гости да бъдат канени повече от 5 души, предаде БНР.

Носенето на маски навсякъде става задължително. Този път обаче няма забрани за придвижване, фризьорските салони и някои други обекти в сферата на услугите ще работят.

Дистанционното обучение за по-големите ученици продължава от есента. В клас в средата на януари влязоха само децата от първи до трети клас, като сега те отново ще се обучават онлайн.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

Поляците дръпнаха много. Скоро ще имат 50 000 умрели с Ковид. Но има да ни гонят по брой умрели на милион. Всички се учим от чехите, но ние сме почти в топ 5.

8

до 8

преди 3 години

Ресторантите и кафенетата никъде не се затварят напълно. Много ясно, че могат да обслужват клиенти, които си поръчват храна за навън и за вкъщи. Маските официално са задължителни тук от край време, а това, че хората не ги носят навсякъде и никой не глобява за липса на маски е друга тема.

7

alo

преди 3 години

Какви са тия невежи дето са ми сложили минуси? Като не ми вярвате проверете. В Полша носенето на маски е задължително навсякъде не от днес, а от месеци. Ресторантите са затворени също от няколко месеца! Статията е подвеждаща, защото твърди, че това се случва от днес.

fallback