Снимка: БГНЕС
fallback

Дания съобщи за два случая на медици, които са получили тежки тромбози след ваксиниране с препарата на „АстраЗенека”, единият е починал от инсулт, отбелязва датското издание "Бьорсен".

„The Capital Region of Denmark” - органът, който управлява държавни болници в Копенхаген, заяви, че член на медицински екип е починал, втори е получил тежка тромбоза по-малко от 14 дни след като са им били поставени двете дози от ваксината на „АстраЗенека”.

Датската агенция по лекарствата потвърди, че е получила два „сериозни доклада“ за тежки последствия след ваксиниране, без да дава повече подробности.

Няма данни за това кога болничният персонал е проявил първи симптоми на тромбозата.

Някои страни, включително Германия и Франция тази седмица, възобновиха употребата на ваксината на „АстраЗенека”, въпреки съобщенията за случаи на редки мозъчни кръвоизливи бяха докладвани от учени и лекари. България също възобнови ваксинациите с препарата на "АстраЗенека".

Дания, която спря употребата на ваксината на 11 март, все още не е възобновила употребата й.

Европейската агенция по лекарствата ЕМА, заяви в четвъртък, че все още е убедена, че ползите от ваксината надвишават рисковете.

Директорът на Европейската агенция по лекарствата (EMA) Емър Кук обаче заяви, че експертите му не могат и окончателно да отхвърлят връзката между инцидентите с тромбози и инсулти и ваксината при разследването на 30 такива докладвани случаи.

„АстраЗенека”, която разработи препарата съвместно с Оксфордския университет се защити, заявявайки, че сред повече от 17 милиона души, получили доза в ЕС и Великобритания, не са открити доказателства за повишен риск от образуване на тромбози.

На свой ред днес председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че ЕС може да забрани на компанията да изнася ваксините си извън пределите на ЕС, тъй като е доставила през първото тримесечие на тази година само 30% от договорените количества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

любознателен

преди 3 години

Все се чудя как на всеки починал от каквото и да е, ако му откият вируса или антитела- винаги със сигурност е починал от ковид? И моментално влиза в статистиките за ковид смърт(което пък намалява смъртността от други болести) Освен ако не записват и двете в статистиката!А за ваксините и смъртността-така и не могат да докажат връзка?Хора мислете! Едва ли споменават по медиите всички случай за починали след ваксиниране. И не само след АстраЗенека. Здрав, прав човек и деца нямат нужда от ваксини

63

До 74

преди 3 години

Пробвай с натурално тиквено масло нерафинирано за гастрита поне 1 месец.По с.л. на гладно сутрин и вечер.Резултата ще те удовлетвори.Остави химикалите.Във Франция са правени изследвания на възрастни с Алцхаймер.Установили са,че основно са пили чешмяна вода,питейната от общия водоизточник.А пречистването,филтрирането е с препарат на алуминиева основа и ако филтрите са порести, пропускат алуминиеви частици които остават в питейната вода.

62

българин

преди 3 години

До: номер 79Разбрах ти мисълта.Аз лично взимам Алмагел (който съдържа алуминиев хидроксид Al(OH)3, защото имамбхробичен гастрит и ми помага. В листовката има предупреждение, че влияе на мозъка. Не го приемам често и засега не съм оглупял.Обаче с тези съставки трябва наистина да се внимава.А въпросната ваксина е още експериментална. Остави Борис Джонсън! Принц Филип, мъжът на кралицата, който е на 100 години го боцнаха с тази ваксина и получи сърдечни усложнения!!!

fallback