Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия съобщи, че подготвя писмена покана до "АстраЗенека" за обсъждане на противоречията около липсващите доставки от ваксината срещу COVID на този производител.

Това е първа стъпка от процедура, която може да завърши с намесата на белгийски съд.

Oще по темата
Комисията уточни, че първо ще съгласува писмото с държавите от ЕС. След като го изпрати, дружеството ще има срок от 20 дни за отговор. Ако отговорът е неудовлетворителен за ЕК, ще бъдат свикани преговори.

В случай, че те завършат с неуспех, въпросът следва да се отнесе до съда, сочи договорът, сключен между комисията и производителя.

Говорител на ЕК днес отново не даде ясен отговор кой носи отговорност за случаите на усложнения или смърт, настъпили след ваксиниране. По неговите думи текстовете на договора с "АстраЗенека", заличени като "поверителни", предвиждат отговорност да се носи от производителя, но понякога и от държавата, внесла ваксините.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 3 години

Ментета и децата го разбраха...но понеже играят милиарди ,измислят нови щамове ,които ваксината не действала )

54

Пачо

преди 3 години

Когато руснаците пуснаха Спутник ги обвиниха че не са извършили всичките необходими изпитания. В действителност стана точно обратното. За да засенчи Русия, запада пусна ваксините без никакви сериозно изпитания, прибързано. Без да ги интересуват хората.

53

Кафяв гербер

преди 3 години

Бойко отиде до Австрия , за да разбере , че не той , а него са го натаковали с 200

fallback