Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Франция е обхваната от трета епидемична вълна, като броят на новите случаи на коронавирус е на най-високото си равнище от ноември, заяви премиерът Жан Кастекс, цитиран от Ройтерс.

Средното равнище на новите случаи в страната за седемдневен период е надхвърлило 25 000 за първи път от 20 ноември, предаде БНР. Здравните власти съобщиха във вторник за близо 30 000 новозаразени през предходното денонощие. Броят на пациентите с COVID-19 в интензивни отделения достигна най-високото равнище от близо четири месеца - над 4 200.

С 4 милиона и 110 хиляди потвърдени случая на коронавирус Франция е на шесто място в света по този показател. Страната е на седмо място по смъртност от COVID-19 в света с 91 170 починали вследствие на заболяването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Факт

преди 3 години

До 6 българинМерките не са драконовски, хлабави и т.н. Мерките са адекватни или неадекватни или даже вредни. В България няма адекватни мерки.Франция очевидно е по-добре от Бълграия - имат по-малко нови случаи на човек от населението и имат 3,5 пъти по-малко починали на човек от населението от България.

4

Анонимен

преди 3 години

Едва ли е трета вълна. Във Франция са много далеч от стойностите през ноември 2020. Най-много нови случаи във Франция имаше на 7 ноември 2020 - 88790. После там вълната спадна до към 10000 новозаразени средно на ден, но от началото на декември 2020 започна бавно повишение, което продължава и сега, но това не е вълна. От 10000 на 25000 за два месеца и половина не е вълна. Вълна има в България, където от 416 нови случая в средата на януари за 54 дни станаха 3000.

3

българин

преди 3 години

Е нали във Франция уж десет пъти по-драконовски мерки има във сравнение с тези у нас???Как така положението там със заразата е същото, да не кажем по-тежко от България, с много по-хлабави мерки?Няма сила на света която да убеди хората (не мен лично), че от тези измислени мерки има някакъв ефект, освен да ги тормозят!Лекарите го осъзнават това (че никой не им вярва, или малко хора им вярват), и са в потрес и объркване защото не знаят какво да правят в бъдеще!

fallback