Снимка: БГНЕС
fallback

Призоваваме държавите от ЕС да използват всички дози ваксини срещу ковид, с които разполагат. Това заяви днес еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис след заседание на Съвета на ЕС.

Тя добави, че държавите са в правото си да спрат като предпазна мярка приложението на ваксината на "АстраЗенека", докато бъде обявено становището на Европейската агенция по лекарствата. С безопасността не може да се правят компромиси, посочи по този повод еврокомисарят.

Разпределението на ваксините от самото начало е по дялове, според броя на населението, освен ако държави се откажат от количества, които им се полагат, поясни Кириакидис.

Тя добави, че епидемичната обстановка в някои страни от ЕС е особено тревожна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 3 години

Това е все едно да призоваваш използвайте стрихин ,цианид ,рицин ,антифриз, отрова за мишки и т.н. Важното че действа и резултата е винаги един и същ -ЛЕТАЛЕН !дОЛУ ФАШИ-СТКО-ЛИБЕРАЛНАТА ДЖЕНДЪРСКА Номерклатурно-брюкселска подло-га на извънземните рептили Бил Гейтс Ротшилд и цялата па-смина там!

24

Тя

преди 3 години

Всяка получена, но без АстраЗенека и понеже ние сме си платили само една или както каза г-н Борисов, кафето от 4 лв., НЕ, БЛАГОДАРЯ! Ще изчакам кафето от 15 лв.

23

Някой

преди 3 години

Много мило предложение от ЕК, но засега не мисля да си правя експеримент със живота си. Имаме сключен договор само с една фирма производител и с тази ваксина явно има проблем и е руска рулетка. Когато се започне имунизация с право на избор на ваксина, тогава може да ме "призовават" да се ваксинирам.

fallback