Снимка: БГНЕС

Португалия реши на свой ред вчера да прекрати ваксинирането с препарата на АстраЗенека срещу COVID-19, след като същото вече сториха няколко европейски страни, на фона на опасения за възможни "сериозни, но редки" странични ефекти.

Още по темата

Решението е взето "като предпазна мярка", в очакване на заключенията от проверката на Европейската агенция по лекарствата, заяви ръководителката на Главната здравна дирекция на страната Граса Фрейташ, цитирана от Франс прес и Ройтерс.

На прескоференция в Лисабон тя посочи, че макар страничните ефекти от ваксинирането с препарата на "Астра/Зенека" да са "изключително тежки", те са също така "изключително редки" и добави, че в Португалия досега не са регистрирани подобни случаи.

В Португалия вече са използвани 400 000 дози от тази ваксина, а на склад има 200 000, уточни отговарящият за ваксинационната кампания Енрики Гоувея Мелу. (БТА)

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 месец

Хахаха този 2 коментатор така е намрази свободният живот че всичко му е в черно. Колега не търси причината за свойте неодачи в барчетата и ресторанти търси ги вътре в теб със сигурност са там някаде.
Относно така наречените ваксини за съжаление точно това от което се опасявам и имах притеснение започва да се збъдва макар и с огромно предварение.

9

До Блатоевропейски

преди 1 месец

Ако за 30 дена не ти е пораснал, хич не ми я хвали...

8

Блатоевропейски

преди 1 месец

Ееее не им омръзна ,да плюват и петнят ваксината.Долната пропаганда на брюкселските зелки ,е завладяла навсякъде долни лъжци провалихте се във всичко ,сега и със здравето на хората се заигравате ,мафия европейска.още съм жив след 30 дена поставена ваксина на астра зенека ,и то без никакви странични реакций.Политика всичко в тоя европейски скапан съюз е политика.Кой ви бръсне за слива бе смешници Разтурайте катуна ,то натам е тръгнало