Снимка: БГНЕС
fallback

Италия удължи някои от ограниченията, въведени заради коронавируса, с още един месец до католическия Великден, който се пада в началото на април, предадоха ДПА и Ройтерс.

Забраните за пътуване остават в сила - италианците не могат да пресичат вътрешните граници на 20-те области на страната до 6 април. Изключения се правят за работа и по спешни случаи. Училищата в най-рисковите райони, обозначени като червени зони, трябва да затворят, съобщи здравният министър Роберто Сперанца. 
 
Премиерът Марио Драги е утвърдил мерките и те влизат в сила от 6 март.
 
Занятията в началните училища, които попадат в червените зони и в районите с над 250 заразени на 100 000 души, ще се водят онлайн.
 
Има облекчения за културни институции в по-слабо засегнатите райони - театрите и киносалоните в жълтите зони ще могат да отворят от 27-и март, но с по-малобройна публика отпреди.
 
Броят на починалите от коронавирус в страната надхвърли 98 хиляди, което е вторият най-висок брой в Европа след Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

Що тъй изостанала и не гледа какво правим ние нали сме за пример

3

Анонимен

преди 3 години

То пък като беше всичко затворено много пък я спряха заразата. Все тая. Дали по заведения или кина или по домашно... хората като не се самоосъзнават, нищо не може да ги спре. Даже им става по интересно като излъжат системата.

2

Анонимен

преди 3 години

Италия затваря, Бойко отваря!Кой е по-умен - Бойко или некви западаняци?

fallback