Снимка: Pixabay
fallback

Правната комисия на Европейския парламент ще даде на съд Европейската комисия за това, че не е действала срещу Съединените щати за незачитане на визовата реципрочност, съобщи в "Туитър" председателят на мониторинговата група в Европарламента София ин'т Велд.

Oще по темата

Американските визи все още се прилагат за граждани на България, Румъния, Хърватия и Кипър.

София ин'т Велд добавя, че Комисията има правно задължение да действа и Европейския съюз трябва да защитава по един и същ начин правата на всички свои граждани.

От нейния офис съобщиха за БНР, че решението е гласувано вчера и председателят на Европейския парламент Давид Сасоли трябва да го внесе в Съда на ЕС, като вот в пленарна зала не е задължителен.

Говорителят на Еврокомисията Адалбер Янз отказа коментар по въпроса, но припомни, че през декември миналата година Комисията е публикувана комюнике за визовата реципрочност, в което е подчертала, че въвеждането на визи за американски граждани като отговор би било контрапродуктивна мярка за бъдещите отношения между Общността и Съединените щати.

"Комисията трябва да вземе предвид всички възможни последствия в тази насока", каза Янз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 3 години

Може ли да преведете заглавието?

18

Анонимен

преди 3 години

А така! Да ги съди и за т.нар. ваксърски паспорти, защото това е очевидно и брутално погазване на правата на европейските граждани!За какво ми е да ходя без виза в САЩ, като няма да ме пускат защото не съм бил ваксиниран с тъ.пaтa им ваксина???

17

хахахаха

преди 3 години

До ПроСоТоПо-добре е да ходищ да миеш чинии или да сменяш *** някъде ва Европа-та! Ама ха! След тирци и пакистанци ще си 4-та категория човек - звучи гордо! Русия ще се оправи и без нас - къде, къде по-добър стандарт от нас имат! В Европата ще те ислямизират, ако имаш щерка или жена бабуините ще си я перкат (етнически и расов манталитет) пък ако шефа ти е *** и Бибитки ще му въртиш!

fallback