Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Словакия се превръща в критична точка в разпространението на коронавируса в Европа. През последните дни там има по 100 смъртни случая на ден, което е и най-високата стойност в света спрямо броя на населението.

Oще по темата

От неделя в Словакия има около 3 700 пациенти в болница с потвърден коронавирус. Вчера словашкият външен министър определи ситуацията в родината си като трагична, предаде БНТ.

Чрез механизма за гражданска защита на Евросъюза Словакия вече поиска 10 лекари и 25 медицински сестри от чужбина.

В съседна Чехия вече е задължително носеното на две маски или стерилни респиратори. Здравните власти наложиха мярката заради бързото разпространение на британския вариант на COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

До 7

преди 3 години

Прочете ли вече данните, които искаше, и кото НСИ публикува във вторник следобяд?През седмицата 8-14 февруари 2021 са 2278 починали, което е средно по 325,43 на ден.

8

До 7

преди 3 години

НСИ съвсем редовно си публикува данните за смъртността по седмици.Последните са за седмицата 1-7 февруари 2021, а днес по график трябва да излязат и данните за 8-14 февруари 2021, което обикновено става следобяд.

7

Анонимен

преди 3 години

Я па, ние по едно време имахме повече, ама не са ни обявявали за критична точка, явно толкова са ни и вярвалиНякай да знае защо от 3 седмици НСИ не е попълвала табл. за смъртността в БГ, да не са толкова спаднали починалите, че ги е срам да напишат, ама те хората си заминаха масово в края на годината от хроничните си болести щото нямаше кой за ги погледне половин година, но пък минаха за сметка на ковито.

fallback