Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Министърът на туризма на Гърция Хари Теохарис е призовал евролидерите по-бързо да прегърнат идеята за сертификати за ваксинация, които ще позволят масовите пътувания да бъдат възобновени, пише „Файненшъл таймс“.

Атина се стреми да възстанови туристическата индустрия, която тежко пострада от коронавирусната пандемия.

Oще по темата

„Гледайки към реакцията на някои страни на предложенията за ваксинационен сертификат, имам чувството, че има голямо късогледство. Трябва да направим повече, за да се подготвим“, коментира Теохарис пред вестника.

Въвеждането на ваксинационни паспорти може да позволи пътувания за отдих и по работа между страни след имунизация ще бъде обсъдено на среща на върха на ЕС, която започва в четвъртък, отбелязва БНР.

Някои страни членки, оглавени от Гърция, обмислят идеята, но блокът е разделен и дипломати виждат ранното приемане на предложената система за малко вероятно заради опасенията, че ще бъде създадена система от „граждани на две скорости“ в сферата на правата на пътуващите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

От 63

преди 3 години

Интересно думата Г _а н ю защо е поставена под забрана във форума,?!

57

Анонимен

преди 3 години

Гърците щели да фалират да щото *** нямало да ходи на море там. Хахаха голям виц. Целия свят ще се изсипе там това лято, ама без нашия всезнайко туризмът им ще се проведе катурне безславно.

56

Додо

преди 3 години

Ако етиопците наистина направят вакса задължителен за вход в Гърция, абсолютно съм сигурен, че Lаньо ще се литне да го дупчат с 200! Точно както миналото лято се юрна да си прави Пи Си Ар тестове. Бъдете сигурни! За Lаня по-голям кеф от това, да напълни багажника на разтропания таралясник с десен волан от Кауфланда в Сандански и да си носи ядене и пиене на плажа в Гърция няма!

fallback