Снимка: Pixabey
fallback

Френската фармацевтична агенция забрани продажбата, рекламата и използването на назален спрей срещу COVID-19, създаден на основата на йонизирана вода.

Препаратът е с търговска марка "Биоками" и е производството на компанията "Фарма енд бюти", се казва в сайта на агенцията, цитиран от Нова тв.

"Бяхме информирани за намеренията на компанията да пусне в продажба своя назален спрей срещу коронавируса, се казва в комюнике на агенцията. Според съобщенията на производителя, този продукт, изготвен на основата на йонизирана вода, неутрализира вируса Sars-CoV-2 с над 99 процентна ефективност", пише още в сайта.

При това обаче, регулаторът не бил получил никакви клинични данни в подкрепа на това твърдение. Нямало и клинична проверка за указаната ефикасност нито за безопасността на продукта.

"До получаването на допълнителна информация ние преустановяваме продажбата, разпространението рекламата и използването на спрея”, се казва в комюникето на агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

да ама не

преди 3 години

Много бързо такъв спрей, ако е истина, би убил епидемията. Защото си пръскаш носа като излизаш (не знам на някой може и правата да му се нарушават) и не се заразяваш и не заразяваш други. Това е все едно всички се имунизират мигновено. Но няма да има нужда от ваксини и ПСР тестове, откъдето текат пари към правилни фирми.

4

Анонимен

преди 3 години

Той нали Тръмп спомена нещо за белина. Има резон :)

3

Киро

преди 3 години

Мало.умник препарарите за под и дезинфектантите са на 99,99% ефективни и за Ковид, защото те не са лекарства а спиртни и други разтвори, примерно белина, които просто убиват всичко. Малоумно е да си мислиш че има нужда от кой знае какви тестове, за да остановил дали хлорен разтвор е ефективен срещу *** вирус. При лекарства и ваксини е съвсем различно, защото първо препаратите трябва да не навредят на човека, второ, вирус в човешка клетка не може да де убие конвенционално, без да се убие клеткат

fallback