Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия съобщи, че е решила да изпрати официални уведомителни писма до Белгия, България, Финландия, Полша и Швеция за това, че още не са въвели в наказателните си закони европейските правила за борба с расизма и ксенофобията, съобщи БТА.

Правилата предвиждат за тежките прояви на расизъм и ксенофобия да се налагат ефективни, съразмерни и възпиращи наказания. Белгийското и българското законодателство не предвиждат действията, извършени на расистка и ксенофобска основа, да бъдат утежняващо обстоятелство при осъждането на престъпления и така не се преследват достатъчно престъпленията от омраза, пояснява ЕК.

България не е успяла да въведе правилно определянето като престъпление на някои видове реч на омразата, които подбуждат към насилие, като откритото оправдание, отричане или банализиране на Холокоста. Посочените държави разполагат с два месеца, за да отговорят, като след това ЕК може да продължи с наказателната процедура, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Анонимен

преди 3 години

Интересни са ми бъдещите данъци да кажем за в началото на 2022г.

119

Ако

преди 3 години

Ако го имаше законодателството което ЕС или по-точно ЕК ,сега една част от вас можеше да бъде осъдена. Изказваниятя в Интернет също са подсъдими. Може в затвор да ви вкарат. Също в много от медиите има такива заглавия, с които един журналист може да го отнесе. Всичко което води до омраза е подсъдимо. Между другото една чат от политиците също можеха да бъдат осъдени.

118

хм.....

преди 3 години

интересно, според ЕС евреите, които избиват ежедневно палестинци в Ивицата Газа и Западния бряг, включително старци, жени и малки деца, извършват ли прояви на расизъм и ксенофобия, или това си е най-обикновен геноцид? Това, че с дронове им пускат бомби върху гробища, болници, училища и родилни домове за ЕС какво е? С тези двойни стандарти гнусните еврейски лакеи в ЕС биват само намразвани още и още от обикновените, нормални хора по целия свят!

fallback