Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Унгария планира да въведе ваксинационен паспорт за хората, имунизирани срещу COVID-19.

Паспорт ще получават и тези, които докажат, че са преболедували вируса и имат антитела, предаде БНТ.

Oще по темата

Ако това стане факт, Унгария ще е първата държава от ЕС въвела ваксинационен паспорт, а какви ще бъдат предимствата от притежаването му, предстои да стане ясно.

Будапеща съобщи, че ваксинираните в страната вече са почти половин милион души. Премиерът Виктор Орбан договори доставки на руската ваксина "СпутникV" и на китайската разработка "Синофарм".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

Тотално изтрещяли. Какви паспорти - като ваксинираните не предпазван околните? Това, че си ваксиниран - не означава, че си взел елексира на безсмъртието. Ваксинираните не са на 100% защитети. Ваксината се поставя евентуално да протече по-леко заболяването. Тези паспорти са дискриминационни.

13

Анонимен

преди 3 години

*....и преболедувалите*Какво имате предвид с това - преболедували? Ако вируса е минал и през мен без да съм го и усетил - преболедувал ли съм го? Ами децата които почти 100% дори хич не го усещат и те ли са го преболедували? Аман слугински журналистически изрази! Спрете се бе!

12

епидемиолог

преди 3 години

Пропускате основното: Че ще издават уверения за хора които са преминали през вируса и имат вече анти-тела, пък дори и да не са усетили. Това ЕС-бюрократите не смеят дори да предложат или помислят. Независимо че прекаралите вируса са със сигурност по-защитени от тези с ваксините за които още не им знаем нито положителния нито отрицателния ефект. При това с надеждни тестове ще се докаже че по-голямата част от населенията в ЕС са вече с анти-тела или Т-клетки. А туй за руската ваксина е разлайване

fallback