Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Парламентът на Франция одобри удължаване на здравното извънредно положение в страната до 1 юни, предаде ДПА.

Въведеното през март миналата година здравно извънредно положение дава възможност на правителството да налага ограничителни мерки с голям обхват срещу коронавируса, включително действащия вечерен час от 18.00 ч.

Oще по темата

Новото удължаване на извънредното положение беше силно оспорвано и срещу него гласуваха депутати и от дясната, и от лявата част от политическия спектър.

Във Франция се наблюдава увеличаваща се умора от рестрикциите. Все повече ресторантьори призовават да им се разреши отново да отворят заведенията си. За отменяне на ограниченията настояват и ски курортите.

Училищата и детските градини в страната продължават да работят. Всички магазини с изключение на търговските центрове остават отворени.

Вечерният полицейски час остава в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

Горките французи. Избийте банкерите и политиците, овладейте медиите и вирусът сам ще изчезне.

6

Анонимен

преди 3 години

Във Виена полицаите свалиха каските и се присъединиха към протестиращите. Не очаквайте да напишат за това тук. Но ще напишат поне десет дитирамби колко напълно, абсолютно тотално безопасни са "ваксините".

5

Анонимен

преди 3 години

Умора ли??? В никоя българска медия не излиза инфо. какво всъщност се случва в Холандия, Англия, Франция, Белгия, Германия че даже и в Щатите. Не е умора драги мои, а са бунтове и демонстрации и то ежедневни,като някои от тях вече и жертви взеха. И това ако не е информационно затъмнение...А че в територия БГ това няма да се случи е ясно. Ние за преклонената главичка и сабята си го знаем, а и нали страха вече не е порок, а добродетел...

fallback