Датската премиерка Фредериксен след посещение във ферма с избити норки. Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Парламентът на Дания одобри финансови компенсации от 19 милиарда крони, което е близо 2 милиарда и 600 милиона евро, за фермерите, които бяха принудени през ноември 2020 г. да избият цялата популация от норки в страната, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Oще по темата

Причината за масовото избиване на 17 милиона норки беше, че множество ферми за отглеждането им се превърнаха в огнища на опасна мутация на коронавируса и здравните власти откриха, че тя се разпространява и сред хората.

Компенсациите са пропуснати печалби за периода до 2030 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"А защо не ги компенсират до 3030г"Защото е малков ероятно, че ще са още в бизнеса 3030-а година и е икономически нерентабилно.

28

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Тия чак и пропуснати ползи им плащат.<br>Какви хора са тия бе?"Най-щастливата нация за последните 10 години. Понякога са на второ-трето място, ама не им е особено голям проблем. И ние ги водим по самоубийства.

27

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Никакви мерки не трябва да има за такива. Нека си фалират. Не трябва да се отглеждат животни за кожите им."Защо? Аз нямам нищо против, да си купя такъв продукт. Ако на теб не ти харесва - майната ти. Смао не забравяй, да не вземеш моите и техните пари, когато ни онбслужваш на касата в макдоналдса. Да те видя тогава, господинчо драги! Все ревете, ама като зкаъса икономиката от прекалено еко и соц. глупости, обръщата палачинка и позвате с "народен съд" и прочие.

fallback