Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Оттеглянето на германския канцлер Ангела Меркел няма да сложи край на демокрацията в Европа. Това заяви Муджтаба Раман, управляващ директор за Европа в Eurasia Group, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

“Армин Лашет е идеологически наследник на канцлера и нейно копие. Очакванията са той да запази и продължи статуквото от политическа гледна точка”, посочи Раман пред Bloomberg TV Bulgaria.

По неговите думи забележителни в управлението на Меркел са броят на кризите, с които тя се справи, както и начинът, по който ги преодоля.

“Наследството на Меркел е на прагматик, на човек, който е готов да постига консенсус и успява да го направи сред всички нации”, каза още анализаторът.

Според Раман има голяма вероятност за червено-зелена коалиция в Германия след изборите през тази година.

“Това ще е правителство, което ще работи активно за зеления преход, фискалната политика ще е проевропейска... Като цяло това ще е положително за Германия и положително за Европа”, допълни той.

Оттеглянето на канцлера се нарежда на девето място в класацията за 10-те най-големи риска за света през тази година според Eurasia Group, като сред останалите предизвикателства се нареждат ролята на САЩ в света, разпространението на ваксините и икономическото възстановяване, изброи Раман.

Експертът очаква дебатът за Европа да протече до голяма степен в контекста на пандемията. Сред основните теми за Европейския съюз той изреди големите дългове, управлението на отношенията с Китай, темата за въглеродния данък и реакцията на САЩ, Зелената сделка, кризата в Италия.

Повече по темата вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

ПроСоТо

преди 3 години

наистина!..Бабето ще остане ЕВЕНТУАЛНО ..защото СРАМНИТЕ НЕЩА СЕ ЗАМИТАТ под килима ,с АГРЕСИВНОТО НАПЪЛВАНЕ на Европа с..така наречените "бежанци",а вие много добре знаете какво всъщност са те!За нас тя ще остане като .."Баба Злодейка с любимото си внуче Джамбаляй Джейк-Бокотиквата"..за дойчовците...Ами просто те ще я забравят след два месеца,защото и икономиката им,и държавността им,и "маршируването" им НЕ зависят от фюрера!..Е,след Долфи,разбира се..Адолф направи изключение,но той е мин

23

Анонимен

преди 3 години

След Меркел - Хитлер. Има много работа!

22

Анонимен

преди 3 години

Тоя да не е шмъркал някакви наркотици от алиекспрес ?

fallback