Снимка: БГНЕС
Франция ще изисква отрицателен PCR тест от почти всички хора от ЕС, които искат да влязат на територията на страната. Това е съобщил президентът Еманюел Макрон на колегите си вчера на Европейския съвет, съобщи Елисейският дворец, цитиран от АФП.
 
Мярката ще влезе в сила от полунощ в неделя. Изискването е тестът да бъде направен не повече от 72 часа преди заминаването. Това правило няма да се отнася за трансграничните работници и за сухопътния транспорт, допълва БТА.
 
Френският здравен министър Оливие Веран препоръча на обществени места да се носят хирургични маски, защото осигуряват по-добра защита от COVID-19 от платнените, предаде Ройтерс.
 
Той заяви в ефира на телевизия Те Еф 1, че има малка вероятност да бъдат отменени ограниченията за ски курортите следващия месец и добави, че е рано да се каже кога ще бъдат отворени ресторантите.
 
От началото на пандемията Франция е регистрирала над 71 000 смъртни случая, свързани с коронавируса. В сряда здравното министерство съобщи за 26 784 нови инфекции - най-големия брой за денонощие от 18 ноември насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase