Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската комисия призова страните-членки да ускорят процеса на ваксиниране срещу Covid-19. От институцията апелират поне 80 на сто от хората над 80 години да бъдат имунизирани до март, както и 80 на сто от здравните и социални работници във всички страни-членки.

До началото на лятото пък трябва да се ваксинират 70 на сто от всички възрастни хора.

Комисията работи заедно със страните-членки върху изготвянето на имунизационните паспорти в съответствие с европейското законодателство за защита на личните данни.

От институцията заявяват, че до края на този месец трябва да бъде договорен общ подход, който да позволи на страните-членки да направят бързо паспортите годни за употреба във всички здравни системи на Общността.

Препоръчва се още държавите да търсят новите щамове на вируса на ковид и да разширят използването на бързи изследвания за антитела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

До 4

преди 3 години

А в България всеки ден умират над 300 човека след като са пили вода.

3

Анонимен

преди 3 години

До сега в Норвегия и Германия има общо 33 души починали след поставянето на ваксината на Пфайзер. Всички над 80 години. Целта явно е да се ликвидират тези хора. Друг е въпросът изобщо необходимо ли е да се ваксинират толкова възрастни хора.

2

Анонимен

преди 3 години

Поздрав за ваксинираните - SODOM - Better off Dead

fallback