Снимка: БГНЕС
fallback
В испанския град Хетафе, който е в провинция Мадрид, бе регистрирана най-ниската температура за последните 70 години предаде ТАСС.
 
Вчера термометрите там са отчели минус 12 градуса, което е най-ниското от 1951 г., когато за пръв път е започнало воденето на подобни статистики. Предишният рекорд датираше от 1985 г., когато там бе отчетена температура от минус 9 градуса.
 
Град Хетафе се намира на около 15 километра от испанската столица.
Oще по темата
 
Вече от няколко дни Испания е скована от силни студове и необичайно обилни снеговалежи, причинени от зимната буря Филомена.
 
Щетите, нанесени на Мадрид от историческата снежна буря, връхлетяла миналия уикенд, са достигнали най-малко 1,398 милиарда евро (1,70 милиарда долара), съобщиха на пресконференция днес местните власти, цитирани от "Ройтерс".
 
Сумата е предварителна и се очаква да нарасне, уточни заместник-кметът г-жа Бегона Вилясис. Тя говори пред журналисти заедно с кмета на испанската столица Хосе Луис Мартинес-Алмейда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Сандо

преди 3 години

Преди да раздаваш съвети,най добре е ти първо да се информираш! Тук не става въпрос кое как се пише и изговаря ,а дали е град !? И да областен град е в провинция южен Мадрид.За това си има кметство ,избира се кмет и т.н.Като ти потрябва документ къде ходиш в кметството в Мадрид или в кметството в Хетафе?Това е все едно да кажеш че Перник като е близо до Софето е квартал на София !

17

Анонимен

преди 3 години

По същия начин, на Жирона (Gerona), те казват Херона. Ж - също нямат.

16

Анонимен

преди 3 години

Преди да пишете, се информирайте добре, кое какво е. Хетафе (Getafe) е квартал на Мадрид а не е град в Испания.А защо се пише с G - защото испанците нямат буквата Х в речника си. Имат ХОТА (J). Например ние казваме Джи Би (JB) те му казват Хота Бе. Също така нямат Ш,Щ,Ъ...Като карах един испанец да каже КЪЩА, казваше КАСТА.

fallback