Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Жена от окръг Гюргево е първият румънски пациент, заразен с новия щам на коронавируса, който беше установен във Великобритания, съобщава БТА, позовавайки се на сайта Зиаре.

Жената твърди, че не е пътувала във Великобритания и не знае откъде се е заразила. Тя е с леки симптоми и не е хоспитализирана.

Пациентката е тествана в Института за инфекциозни болести "Матей Балш" в Букурещ в края на миналата седмица, а резултатът е излязъл днес.

"Става дума за 27-годишна жена от окръг Гюргево, която дойде в нашата болница на 3 януари с минимални симптоми. Беше тествана и оставена да се прибере вкъщи. От данните, които имаме, не е пътувала извън страната", заяви Каталин Апостолеску, говорител на Института "Матей Балш".

Той добави, че предстои Дирекцията за обществено здраве в Гюргево да извърши подробна епидемиологична анкета.

"Ако информациите, които ни предостави пациентката, са верни, означава, че вирусът циркулира в Румъния. И е много по-заразен. Можем да очакваме увеличение на случаите", посочи още говорителят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

Само в България няма Британски Щам защото никой българин не ходи в Британия.

4

Анонимен

преди 3 години

Ваксините са лек, но лек не само за болестите, но и лек за успокояване на разбунените общества. Всички нации са на ръба и почнаха да ни заливат с инфо за ваксините, за да забравим за хората, които не намират място в болницата и останалите проблеми. Целта на всичко това е някак да пребутаме зимата. Няма отношение към епидемиологичната обстановка. Оказва се, че ваксините, които очакваме дори като брой не предполагат прекъсване на епидемията. За какво говорим тогава...?

3

Анонимен

преди 3 години

К'во ста'а със стадния имунитет?А списъци за ваксиниране няма.

fallback