Снимка: БГНЕС
fallback

Шотландският министър на правосъдието Хамза Юсаф предложи на британския вътрешен министър Прити Пател да забрани влизането на Доналд Тръмп в страната, след като той напусне Белия дом на 20 януари, когато трябва да предаде властта на Джо Байдън. Той представи такава инициатива в четвъртък, коментирайки вълненията в САЩ, които доведоха до щурм на сградата на Конгреса, пише "Дейли рекорд".

„Ако Тръмп се опита да дойде във Великобритания след напускането на президентския пост, министърът на вътрешните работи трябва сериозно да обмисли възможността да му откаже влизането. Пател има пълната власт да действа по този начин, ако идването на пристигащо лице не е в обществен интерес“, написа Юсаф в „Туитър“. Той подчерта, че причината за подобен апел до министъра на вътрешните работи са изявленията на настоящия американски лидер, които според него допринасят за нарастването на насилието, предаде Фокус.

Безредиците в САЩ избухнаха в сряда, след като привържениците на Тръмп щурмуваха Конгреса. В крайна сметка протестиращите успяха да влязат в сградата, в резултат на което конгресмените и сенаторите трябваше спешно да бъдат евакуирани. По време на сблъсъците в Капитолия четирима души бяха убити. Впоследствие заседанието на Конгреса се възобновява и законодателите одобряват резултатите от президентските избори, спечелени от демократа Джо Байдън.

В Шотландия Тръмп има два голф клуба. Единият от тях, открит през 2012 г., се намира в село Балмеди, северно от град Абърдийн. Вторият, базиран в Tърнбъри, в югозападната част на Шотландия, е придобит през 2014 г. за 60 милиона долара от Leisurecorp, със седалище в Обединените арабски емирства. Тръмп обмисля да пътува до Шотландия, за да играе голф по време на церемонията по встъпването в длъжност на Байдън на 20 януари, както по-рано съобщиха редица американски медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

IYI

преди 3 години

До ънБрейв СкотландNIKAK NE E MIKAAA BRATO, STE SVIKNETE LEKA PO LEKA IZVEDNAJ NYAMA DA STANE...

16

рънърса

преди 3 години

Евро-пуделът юсуф размахва пръстче на великия Президент Тръмп, който в момента пише история!

15

Анонимен

преди 3 години

да го изпратят на каторга!

fallback