Снимка: БГНЕС
fallback

Британският премиер Борис Джонсън приветства днес като един "невероятен момент" излизането на Обединеното кралство от единния европейски пазар. Той също така увери, че неговата страна ще бъде отворена, щедра и обърната навън, предаде БТА като цитира Франс прес.

"Това е един невероятен момент. Нашата свобода е в ръцете ни и ние сме тези, които трябва да извлечем най-доброто от това", каза Джонсън в послание по повод Нова година.

От утре де факто Обединеното кралство вече не е част от единния европейски пазар и митническия съюз след Брекзит, състоял се през януари на настоящата година. Преди броени дни след дълги преговори Обединеното кралство и ЕС договориха и търговско споразумение помежду си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Д.ИВАНОВА

преди 3 години

До коментар 1 ; те си имат "ниагарски водопад" да се издават до един от алчност...да им прелее от КОРОНА ВИРУС

30

Д.ИВАНОВА

преди 3 години

Четете история....ВЕЛИКОБРИТАНИЯ цени парите и "акробатиката"....не случайно влезе в ЕС и ето ги резултатите........няма случайни "съвпадения" и ЕВРОПА не е интересна-малко е солената вода за прилагане на АНГЛИЙСКО МОРСКО ПРАВО

29

Д.ИВАНОВА

преди 3 години

ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО владее 2/3 свят,а техният "наказателен отряд"-крими контингент заселен в АМЕРИКА,АВСТРАЛИЯ,ИНДИЯ...

fallback