Снимка: БГНЕС
fallback

Ново земетресение разлюля Хърватия тази сутрин.

"4,9 по Рихтер, как няма да го усетиш? Въобще не беше единствено, беше поредица от поне три труса в рамките на 15 минути", разказа за БНТ ръководителят на офиса на Европейския парламент в Хърватия Виолета Симеонова.

Oще по темата

По нейни наблюдения по принцип има голяма активност, защото в рамките на последните 50 часа в Хърватия имаше над 40 труса. Последният от тази сутрин беше почти 5 по Рихер и се е усетил много силно.

Земетресението отне седем живота по данни до този момент. Броят на жертвите рязко скочи, когато спасителните служби са започнали да разчистват малките села около епицентъра. Спасители от цялата страна са прехвърлени, за да помагат. Организирали са се и обикновени хора и футболни запалянковци, които да помагат.

Правят се опити да се организира място, на което да могат да спят хората. По-голямата част от населението няма да може да се върне по домовете си поне докато не бъде разчистено всичко, обясни Симеонова.

Централната част на Хърватия отново беше разлюляна от земетресение в 6,15 ч. тази сутрин /местно време/. Магнитудът на труса е бил 4,8 по Рихтер.

12 минути по-късно земята се разтърси със сходен интензитет /4,6/, пише "Ютарни лист". Хората в Загреб, Карловац, Сисак, дори и в Словения бяха събудени от новите трусове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

IT-спец

преди 3 години

кофти за хората а и точно преди нова година, но сега да се замислят за по-силно строителство, за сведение тук в Исландия стават по 500+ земетресения на седмица, рядко са над 4.5 но са много като цяло...

4

До ххххххххххххх

преди 3 години

Ганяя пак с подписа си простташки.Вечно всеки е нещо!

3

Анонимен

преди 3 години

Хубав повод да се замислят нашите родни имотни инвеститори и тези с апартаментите за внуците и правнуците надуващи цените на жилищата до небето. И новото строителство на терасирани многоетажни блокове, само и само теглото на конструкцията да не превиши макс.допустимо за парцела и основата...И да - застраховката от компанията с оранжевото кученце за 50лв на година няма да ви помогне, реши ли майката Земя да изтръска дървениците от юрганчето.

fallback