Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Общо 420 британци, влезли в Швейцария преди Коледа, е трябвало да се изолират в един от най-известните ски курорти в Алпите - Вербие. Там ги заварило решението на правителството със задна дата за задължителна карантина за всички влизащи от Великобритания.

Вместо да спазят препоръките обаче, почти всички от британците изчезнали.

"Някои от карантинираните британци се появиха в съседна Франция. Районът е известен като "Малкият Лондон", защото обикновено до 20% от туристите в него са са британци", коментира говорителят на граничната швейцарска община Жан-Марк Сандос.

В навечерието на Коледа и тази година там пристигнали стотици туристи от Острова. Заради наложената карантина някои от тях веднага отпътували за родината си, а от останалите 370 души в курорта едва десетина са обявили официално, че ще останат в изолация.

"Разбираме, че са ядосани, но такива са разпоредбите. Представете си да изкарате толкова време в малка хотелска стая", коментира още Сандос.

Междувременно Швейцария призна, че е допуснала грешки в овладяването на епидемията. След първата вълна правителството разхлаби ограниченията, а сега броят на заразените е сред най-високите в Европа.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

До до 2така е, но има и улични кошчета, едни оранжеви. и те са почти навсякъде. но ако няма може да хвърлиш на земята разбира се, както и у село. преди 20 год германия беше стерилна държава. днес е пълно с пустиняци и вече на никой не му праи впечатление.

13

Анонимен

преди 3 години

решение на правителството със задна дата.. хахаха хората отиват на почивка и правителството приема закон със задна дата защо да го изпълняват? да са го приели по- рано

12

Анонимен

преди 3 години

Островнипидирази.

fallback