Снимка: БГНЕС
fallback

Британското правителство съобщи, че е постигнало споразумение с Франция за това шофьорите на камиони, блокирани в Обединеното кралство заради затварянето на границата, да могат да напуснат страната, като им бъде направен бърз тест за коронавирус на тръгване, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

"Всички шофьори на тежкотоварни камиони, независимо от националността им, трябва да бъдат подложени" на тест, който дава резултат за около 30 минути. Това заяви в комюнике Министерството на транспорта.

Този протокол ще бъде преразгледан на 31 декември, но може да остане в сила до 6 януари, се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Stoyanov

преди 3 години

И на излизане от Франция тест , и ако е положителен съд до дупка. Не може да влизаш под съмнение а да излизаш болен.

3

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 2Няколко май са арестувани. Вчера тръгнали да правят жива верига и да изнудват. Само, че са объркали държавата. Това не е България, където всеки може да прави каквото му дойде в главата и да иска държавата да му изпълни условията.Иначе голяма група се е събрала и полицайте ги блокират пред пристанището.Няма бебета,няма недоволни. Като си дойдат тук ще се юрнат по роднини и познати. Антония Първанова ще е доволна, че издейства да не могат да следят карантинираните чрез телефоните им.

2

Анонимен

преди 3 години

Шофьорите окей, а всички гастербайтери, които потенциално ще се върнат тук за празниците? Те ще останат ли блокирани или ще ги пуснете в последния момент да сеят зараза из България?

fallback