Снимка: БГНЕС
Германия ще започне ваксинацията на хората срещу COVID-19 на 27 декември. Първо ще бъдат ваксинирани обитателите на старческите домове, предадоха Франс прес и ТАСС. Решението е взето на проведено заседание на федералния министър на здравеопазването Йенс Шпан и колегите му от 16-те германски провинции.
 
Вероятно е ваксинацията в целия Европейски съюз, на който Германия е ротационен председател, да започне на 27 декември, отбелязва АФП.
 
Под германски натиск Европейската агенция по лекарствата обяви, че ще одобри ваксината на Пфайзер и Бионтех на 21 декември, което е с една седмица по-рано от планираното.
Още по темата
 
В Германия общо близо 23 500 души са починали от усложнения, предизвикани от коронавируса. Заразените в страната са близо 1 милион и 380 хиляди.
 
Франция ще започне ваксинацията срещу COVID-19 през последната седмица на декември, съобщи премиерът Жан Кастекс, цитиран от Франс прес. На първия етап ще бъдат ваксинирани рисковите групи, които включват възрастните, уязвимите и някои здравни работници. Кастекс очаква неприоритетните групи да бъдат ваксинирани в "края на пролетта".
 
Франция е поръчала общо около 200 милиона дози от ваксината, достатъчни за ваксинирането на 100 милиона души. В страната са регистрирани над 2 милиона и 400 хиляди заразени с вируса, а общият брой на смъртните случаи надхвърли 59 хиляди и 300.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase