Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Франция се отказва от планираните облекчения на рестрикциите, въведени заради коронавирусната пандемия и връща вечерния час.

Театрите, киносалоните и музеите няма да бъдат отворени на 15 декември, както беше планирано, тъй като случаите на зараза не намаляват, както се надяваха властите, заяви френският премиер Жан Кастекс.

Oще по темата

Правителството бе обявило, че разпореждането към хората да си останат у дома, наложено в края на октомври, ще бъде отменено на 15 декември и тогава ще бъдат отворени музеите, театрите и киносалоните. Но условието за това беше случаите на зараза да паднат на около 5000 на ден. Сега обаче Франция отчита по около 11 000 случая на зараза дневно.

От 15 декември се въвежда вечерен час, като той ще е от 20 ч., а не от 21 ч. както бе планирано по-рано. Кастекс поясни, че този час ще е в сила и за 31 декември. А сутрините ще действа до 6 ч. Вечерният час обаче няма да се прилага за Бъдни вечер.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

La France

преди 3 години

Франция е най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят!Vive la Republique! Vive la France!

14

LYON

преди 3 години

Какво толкова плюете по французите? Мерките дадоха все пак резултати, защото случаите бяха стигнали 50-60 000. Сега 2 седмици подред са около 13 000 на ден при население 10 пъти това на България. Това се равнява на 1300 на ден у нас - бройка, за която само можем да си мечтаем засега.Целта е 5000 за Франция на ден, но явно се разбраха мерките да се охлабват след празниците, иначе всички усилия дотук ще отидат по дяволите!

13

Анонимен

преди 3 години

Половинчата бременност и половинчати мерки няма!

fallback