Снимка: БГНЕС
fallback

Страстите в България се успокоиха и има много сериозна подкрепа на гражданите за позицията, която България зае. Страстите в Република Северна Македония тепърва ще горят, защото те имат да прочетат собственото си минало", смята депутатът от Обединени патриоти/ВМРО Искрен Веселинов.

Oще по темата

По негово Република Северна Македония тепърва има да преоткрие своето минало.

"Три десетилетия ние се движихме по линията на компромиса. Имайки ги за най-близките хора, за най-близкия народ ние допускахме компромиси, компромиси, компромиси. Ако бяхме допуснали този последен компромис, мисля, че те никога нямаше да се върнат към дебата за миналото", каза пред БНТ депутатът.

Това, което страната ни е поискала, е да има още една преговорна глава за добросъседство, за има ясна пътна карта и да имаме в лицето на Република Северна Македония един приятел и един съюзник в Европейския съюз, а не държава, която гради своята идентичност на антибългаризъм, обясни Веселинов.

Според него ние сме били последователни, но и доста толерантни. В случая имаме твърда позиция, за която той се надява правителството да продължи да отстоява

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Сон те лаже

преди 3 години

До Анонимен Сон те лаже."Прочети Власт и етнос на Балканите" от Жан-Франсоа Гисийо. Там е описан целият алгоритъм на сменяването на змийската кожа от куците власи. До 1944/45г. куците власи са били около 100 000 и са се водили такива,имали са училища и църкви. Сега твърдят ,че те са античките македонци и се пишат македонци,женят/омъжват за българи и създават хиляди хибриди.Политическият и културният елит ня Македония е окупиран от куци власи и хибриди на власи с българи и сърби.

58

Bul gur

преди 3 години

Българската история е писана без да се мисли,че един ден ще има интернет и България ще се отвори към света и ще имаме достъп до истинска независима информация.Отмина времето когато живеехме в капсула и можеше да ни лъжат и манипулират колкото си искат платените агитатори историци и лектори ченгета разни.Дойде време на истината и хвърляне на титли придобити с лъжи и псевдо история.

57

ВЕТО

преди 3 години

вето

fallback