Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В Белгия днес отварят магазините за продажба на стоки, които не са от първа необходимост. Това стана възможно след окуражаващите данни за намаляване на броя на инфекциите и на хората с COVID-19, приети в болници, предаде Асошиейтед прес.

Съгласно новите правила хората трябва да пазаруват сами и да не прекарват повече от половин час в магазин. Деца и хора в неравностойно положение може да бъдат с придружител. Ресторантите и баровете остават затворени.

Oще по темата

Правителството обаче се опасява, че облекчаването на мерките може да доведе до струпване на хора в най-популярните търговски центрове и улици.

През уикенда имаше струпване на хора в няколко града, когато бяха запалени коледните лампички, което доведе до предупреждения от вирусолози, че е опасно да се отваря страната твърде рано, предаде БТА.

Белгия е сред най-тежко засегнатите от пандемията страни в Европа. Там бяха регистрирани над 16 500 свързани с вируса смъртни случая през двете вълни на епидемията през пролетта и през есента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

SS

преди 3 години

Глад ни чака,глад от библейски мащаби.Иде глобална корекция на населението.А това което става в Белгия тук не може да стане.Виж да огладнее населението и да разграбят магазините по го допускам.Нищо хубаво не ни чака.Който иска да вярва,който има глава и нещо в нея да анализира.

9

Прецакани сме

преди 3 години

Това няма да изчезне скоро. Спри тръгни е смърт и за икономиката И за хората. Само пълна карантина + проследяване решава задачата. Доказано в Австралия, Нова Зеландия, Япония, Китай. Решение има, просто ъкъл и воля няма. Пък и трябва да се налеят едни милиарди, пак от нашия джоб, за нетествани ваксини. Западната цивилизация май е непригодна да оцелее с тези си водачи.

8

Анонимен

преди 3 години

Ко става щаба телевизии платени,как лъжехте ще се на първо място в света и в ЕС по смъртност !!плашите народа ,всички държави в ЕС САС повече починали хора

fallback