Снимка: БГНЕС
Гърция отново регистрира черен рекорд на починали с коронавирус - 108 за денонощие, въпреки 3-те седмици карантина. Не намалява и броят на заразените в северната част на страната - Солун, Серес, Драма, където мобилизираха частни клиники и лекари, предаде БНР.
 
Очакванията са, че правителството ще удължи времето на локдаун и през декември.
 
Най-вероятно ще се удължи срокът на карантината в Гърция с още две седмици, стана ясно от заявления на лекари от щаба за борба с коронавируса. Учени в Гърция признаха пред медиите, че не могат да си обяснят какво се случва в област Солун и защо случаите на заразени продължават да се увеличават след 3 седмици локдаун.
 
От полицията уточняват, че мерките се спазват стриктно с малки изключения. Силите на реда проверяват всяко движение на гражданите. Глобите по 300 евро принудиха гърците да носят навсякъде предпазни маски и да спазват дистанция.
Още по темата
 
Масово проверяват и шофьорите за спазване на забраната за броя на пътниците. В частните автомобили и в такситата не може да се вози повече от един пътник. Товарните камиони се движат само с един шофьор.
 
Силният натиск в болниците на Северна Гърция доведе до мобилизация на частни клиники и лекари. Полева болница работи до сградата на действащата военна болница в Солун, за да поеме всички спешни случаи.
 
"Очаква ни Коледа без традиционното пазаруване и тържества", предупреждават лекарите. Всички заведения, нощни клубове и магазини в Гърция са затворени вече 3 седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase