Снимка: БГНЕС
fallback

Директорът на Световната здравна организация за Европа Ханс Клуге обяви, че има "слаб сигнал", че броят на заразените с новия коронавирус на Стария континент спада, предаде Асошиейтед прес.

Миналата седмица е имало 1,8 милион новозаразени, което е лек спад спрямо над 2 милиона новозаразени предишната седмица.

"Очаква се да видим светлина в края на тунела, но следващите шест месеца ще са тежки", каза Клуге.

Според него хората могат да избегнат по-суровите ограничителни мерки, ако са склонни да спазват препоръките.

"Ако носенето на маски достигне 95 процента, няма да има нужда от карантини. Обаче при сегашните 60 процента или по-малко при носенето на маски е трудно те да бъдат избегнати", каза Клуге.

Той предупреди, че страни, които твърде бързо отменят карантините без да ги заменят с други мерки, може да предизвикат нов пик на заразени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Зоро

преди 3 години

До шефа.Отдавна апелирам за маски. Обаче мишките църкат, че им се запушвала муцунката.Даже СЗО чак сега сгря, че ако сме слагали маски, нямало да се стига дотук. Това е 6 месеца след като писах, че трябват маски.Няма начин да се носят маски без да има глоби. Обаче кой да глобява, като полицаите искат 30% за да работят? Досегашните заплати им са за скатаване!Трябва твърда ръка да бият шута на няколко ченгета и другите щат нещат, ще действат. Но затова трябва лидер, а не щраус!

44

Анонимен

преди 3 години

Пазете се вие и вашите близки! Преди 3 седмици всичко беше наред, но тази седмица загубих двама члена на моето семейство. И двамата от Ковид! И двамата изкараха по седмица на кислород в болници! Вирусът не е страшен, страшно е по болниците! Ковид, фрактури, инфаркти - всички на едно място. Медицинските екипи не смогват. Чух за санитари, които карат 4 дневна смяна! Двама души обслужват 40 болни... не искам да продължавам. Който не вярва във вируса... дано не минете по моя път за да го разберете.

43

отровна гад

преди 3 години

За една седмица почти 2 млн заразени в ЕС при население почти 500 милиона души! Ваксина в ЕС все още няма!За същата седмица около 1 млн заразени в неевропейска и изостанала Русия при население 150 милиона души! Ваксина в Русия - етап масово производство и износ!Нека плюенето да започене сега!

fallback