Снимка: БГНЕС
fallback

Френските сили на реда евакуираха голям мигрантски лагер край националния стадион Стад дьо Франс близо до Париж, където от август постепенно се бяха настанили около 2400 души, предаде Франс прес.

В присъствието на многочислени полицейски сили операцията по евакуиране и преместване на мигрантите в 26 приемни центрове и спортни зали в района на Париж започна рано тази сутрин. Журналистка на АФП констатира, че мигрантите спокойно се качват в автобуси.

Полицията заяви, че целта на операцията е законно пребиваващите да бъдат настанени в подходящи места, а незаконно пребиваващите нямат място в страната.

Преди разпределянето им мигрантите ще бъдат тествани за COVID-19 и в случай на положителна проба ще бъдат незабавно изолирани.

В евакуирания лагер са живеели предимно сами мъже, главно от Афганистан, както и от Судан, Етиопия и Сомалия.

Много от тях, главно кандидати за убежище, преди това са били в други подобни лагери в околностите на Париж, които се евакуират, но впоследствие отново се образуват малко по-далеч в северните предградия на френската столица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Фашисти.

9

La France

преди 3 години

Франция е най-великата страна! Vive la France!

8

Клет Европеец

преди 3 години

Европа от столетия носи на готово в Африка, пари... храна... дрехи... строи им училища и болници, докато чеерните *** ги гледат с заврени в гъ** ръце."Клетите мигранти" са тези които им е писнало да чакат самолета с безплатната храна , дрехи и разни други удобства а са дошли ТУК НА МЯСТО да си ги получават. Демек, спестяват ни от транспортни разходи .Трябва да сме им благодарни.Все пак ние сме тези които ги научиха че труд е лоша дума и че всичко на тоя свят идва със социалните помощи.

fallback