Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Словакия облекчава мерките след като масовото тестване на населението е дало резултати и е ясно, че процентът на заразените е намалял наполовина.

От понеделник се отварят театрите, кината, църквите, но на половината от капацитета им. Ще започнат работа и фитнес залите и басейните за ограничен брой посетители, съобщи Bulgaria ON AIR.

Хокейното и футболното първенство също ще бъдат подновени, но без публика. Словакия е сред първите облекчили ограниченията от началото на втората вълна в Европа.

Властите предприеха масово тестване на населението, което определиха като успешно. А в първото си официално изказване след изборите президентът Доналд Тръмп заяви, че до седмици ще има ваксина за хората на първа линия.

До април ваксината ще достигне до милиони. Европейският парламент прие резолюция за преглед на състоянието на европейските демократични ценности в контекста на националните мерки за справяне с пандемията.

В нея се посочва, че извънредните мерки представляват риск от злоупотреба с власт и подчертава, че те трябва да бъдат пропорционални и временни и да не засягат демокрацията, принципите на правовата държава и основните права.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

аз-ът

преди 3 години

туй словаците мноооо прости ве. *** да додат да нъ питат нас българите вье ! Да им кажим ний на тия западняци ЧЕ ВИРУС НЯМА. НЯМА И ДА ИМА. Всичко е огромна измама и заговор: на илюминатите, рептилите, евреите, марсианците и най -вече на оня гад БИЛЧИТТО ГЕЙТС. Дет' иска да ми чипира г*за на мени. Алоооуууу.... аз съм мъж бе ! Алоооууу нема стане. щП.П, и да знайти ний българете знайм чи зимята е плоска ! Ни мойж нъ излъга ! Аре бе !

10

Анонимен

преди 3 години

Глупоси.Тествали масово ама друг път.Дори от начачалото на пандемията нямат и 1 милион теста.

9

аа1830

преди 3 години

Словакия със средно 2500 нови случайа дневно през последната седмица и население около 5 млн. Голямо справяне, голямо чудо...

fallback