Снимка: БГНЕС
fallback
Италия трябва отново да въведе карантина в цялата страна, за да овладее нарастващия брой на заразени с коронавирус. Ако приемем цифрите от тази седмица като тенденция и приемем, че в бъдеще ще се движат с тези темпове без допълнителни увеличения, ситуацията след месец ще бъде трагична, заяви още председателят на асоциацията на лекарите Филипо Анели пред информационна агенция АНСА.
Oще по темата
 
В неделя Италия съобщи за регистрирани 32 616 новозарезени, което е рекорд спрямо близо 40 000 в събота (неделният брой е по-нисък като брой заради по-малките тествове през почивните дни - бел.авт). Така общият брой на случаите в страната достигна 935 104, а 331-те нови смъртни случая доведоха до общ брой на загиналите до 41 394. 
 
Пациентите поставени на интензивно лечение нарастнаха до 2749, което е с 42% повече спрямо предходната седмица.
 
Правителството на премиера Джузепе Конте обаче се противопостави на призивите за въвеждането на национална карантина. Причината е да се избегне икономически колапс. Все пак той въведе тристепенна система от вирусни ограничения, спрямо която местна каранитна бе разрешена само в четири региона: Ломбардия, Пиемонт, Вале д'Аоста и Калабрия. 
 
В отделните региони бяха приложени по-леки мерки, които включват спазването на вечерен час, затваряне на музеи и преминаване към дистанционно обучение в гимназиите и висшите учебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

МАЙМУНСКИ ГРИПъ

преди 3 години

Само в Швеция липсва истерия и животът си тече нормално. В интернет изданията ковид се споменава само покрай отмяната на едно или друго международно събитие и толкова. Никой не го е грижа, пък и реално няма защо.

16

МАЙМУНСКИ ГРИПъ

преди 3 години

Не вярвам да са всички лекари в Италия. Само шепа кресливи паникьори и Фейсбук активисти.Като у нас

15

Анонимен

преди 3 години

Тези хора и там и тук не търсят Ковид. Няма публикувани формули на праймерите и маркерите за PCR тестовете, няма публикуван референтен геном на вируса, за който са правени PCR тестовете. А има 4 коронавируса, известни от не по-малко от 20 години, които заразяват хора и предизвикват до 20 процента от обикновената домашна настинка. Измежду тях NL63 е със сезонен характер.

fallback