Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Правителството на Полша отлага обнародването и прилагането на решението на Конституционния съд, предвиждащо затягане на законодателството за абортите и предизвикало национални протести, предаде БТА, като цитира Асошиейтед прес.

Oще по темата

Правителствен служител каза, че лидерите си дават време, за да обсъдят постановлението и да намерят решение.

"Води се дискусия и би било добре да се даде известно време за диалог и намиране на нова позиция в тази трудна и предизвикваща силни емоции ситуация", заяви Михал Дворчик, който ръководи канцеларията на премиера Матеуш Моравецки.

Съдебното решение трябваше да бъде обнародвано в понеделник. Без обнародване то няма правна сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Ето каква е истината

преди 3 години

Зад протестиращите стоят чичко Сорос и глобалистката му шайка, подкрепяни от правителствата на либералистки държави като Германия, Швеция, Литва и др. врагове на Полша (и на др. разумни страни като Русия, Унгария и т.н). Мислят си тия к-рви, че чрез пулене и крещене, ще свалят консервативното управление в Полша, ама това няма да стане. А и да не забравяме, че България е избила повече от 6 млн неродени деца чрез аборти...

30

Анонимен

преди 3 години

До 26.Първото засега е вярно - бебе може да има само от яйцеклетка. Но има и второ - яйцеклетка може да се получи от определен тип стволова клетка. Мишокът сензация, който е пълноценен продукт от двама биологични мъжки мишоци, вече го показа в Станфордския университет. Предстои: лечение на бездетни семейства по подобен начин и първият човек само от двама мъже или от две жени към 2028.

29

Анонимен

преди 3 години

До Анонимна.Напротив, жените никак не са безобидни, много добре усещат лошата миризма на натрапения държавен дълг и ритат като ужилени. А когато такива унизителни задължения се спускат от държавата към мъжете, просто мълчат тактично.

fallback