Снимка: Pixabay
fallback

Европейската комисия изпрати мотивирано становище до България, в което настоява да премахне дискриминационните мерки, с  които принуждава търговците на дребно да дават предимство на местните хранителни продукти, съобщи БНР.

Българското законодателство задължава търговците на дребно да излагат и продават на по-видно и по-широко пространство местни хранителни продукти като мляко, риба, прясно месо и яйца.

Oще по темата

Това, според Комисията, подкопава свободното движение на стоки, залегнало в Договора за функционирането на Европейския съюз и създава по-изгодни пазарни условия за местните стоки, като дискриминира подобни вносни продукти.

През май Еврокомисията изпрати уведомително писмо до България.

Сега то е последвано от мотивирано становище. Комисията може да реши да отнесе случая и до Съда на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

УМЕН

преди 3 години

Когато те махнат двойния стандарт и разликите в една и съща стока за нашия и техния пазар, тогава и ние ще махнем предимството.

70

баба мара

преди 3 години

не искам св месо от Европа тъи като не се знае на колко години е не искам сухомляко не искам немско масло което е с вкус на маргарин

69

Анонимен

преди 3 години

свободното движение на стоки задължително ли е,в смисъл-нашите продукти трябва да се продават в чужди държави,а техните в нашата.Какъв е смисъла,задължителен транспорт,те да ядат качествена продукция а ние гмо?Извинявам се за пристрастието,но аз предпочитам зеленчуците на някоя баба от село,отколкото оранжерийна продукция на ниска цена.Просто искам природно а не химическо производство,и искам да мога да го намеря в кварталния магазин,а и бабата от село да има пазар за продуктите си,справедливо е

fallback